Hírek

2005.06.04. 00:00

Több iskolába még nem jutott bizonyítvány

Több iskolába nem érkeztek meg az új típusú bizonyítványok, a késedelem pedig komoly problémákat fog okozni az intézményekben – állítja a Fidesz.

BAMA

A párt oktatási kabinetjének vezetője, Sió László úgy fogalmazott: több településről – így a többi között Debrecenből, Gyálról, Abdáról, és egyes budapesti kerületekből – kaptak olyan tájékoztatást, hogy késnek az iratok. Az iskolák úgy tudják, a bizonyítványokat legkorábban június 10-én, azaz alig valamivel a tanévzáró és a bizonyítványosztás előtt kapják majd meg. Sió László kijelentette: mindhárom nyomda, ahol a bizonyítványokat készítik, késik a szállítással – ez pedig szerinte az Oktatási Minisztérium hibájára vezethető viszsza. A politikus hangsúlyozta: az oktatási törvényt, amelyben előírják a bizonyítványok cseréjét, 2003-ban fogadta el a parlament. Ezek szerint két év nem volt elég ahhoz, hogy egy ilyen egyszerű feladatot elvégezzenek.

Az Oktatási Minisztérium szerint ugyanakkor azok az iskolák kapják későn a dokumentumokat, amelyek eleve késve küldték vissza az igénylőlapokat. Szántó Gabriella, a tárca sajtófőnöke elmondta, az iskolák többsége időben igényelte a bizonyítványokat. A sajtófőnök ugyanakkor azt szögezte le: június 10-ig az ország valamennyi iskolájába megérkeznek majd a kitöltendő iratok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!