Hírek

2005.06.13. 06:46

Talmácsi Gábor negyedik lett a Katalán Nagydíjon

A hatodik helyről vágott neki Talmácsi Gábor a Katalán Nagydíjnak Barcelonában, az élről csapattársa (KTM), a finn Mika Kallio indulhatott.

M. P.

Az első kanyar után a magyar motoros feljött az ötödik helyre, aztán a hatodik, később meg a negyedik helyen haladt. Az élen Kallio és két olasz,  Marco Simoncelli és Mattia Pasini (mindkettő Aprilia) küzdött a futamgyőzelemért, végül Pasini lett az első Simoncelli, Kallio és Talmácsi előtt. Megjegyzendő, hogy Pasini a verseny háromnegyedére már behozhatatlan előnyre tett szert, így nem volt túl izgalmas a futam.

Talmácsi a végén elmondta: rengeteget hibázott a futam során, esélye sem volt arra, hogy megnyerje a versenyt, így elégedett a negyedik hellyel. A hozzáértők szerint nem csak Talmácsi, a motorja sem volt a legjobb tegnap, így valós a helyezés. Talmácsi visszafogott (ön)értékelése azért is dicséretes, mert nagy reményeket fűzött a Katalán Nagydíjhoz. Azt remélte, hogy megismételheti egy héttel ezelőtti, mugellói győzelmét. A 125 köbcm-es kategória öszszetett pontversenyében Talmácsi (75 pont) a Katalán Nagydíj után a negyedik Pasini (84), Thomas Lüthi (svájci, Honda, 83) és Kallio (82) mögött. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!