Hírek

2005.06.11. 00:00

Sziámi retteg az augusztusi esőtől

Gondolták volna, hogy a manapság már 54. évét taposó Müller Péter Sziámit tizennégy éves korában Weöres Sándor vitte be az ÉS akkori szerkesztőségébe? Pedig igaz, sőt az is, hogy az első kéziratának átadásától kereken negyven év telt el addig, amíg első verse megjelent a fent említett hetilap hasábjain.

Körmendi G.

A „szigetalapító” előadóművész mostanság minden pillanatát a stúdióban tölti, mert Fogjad már meg címmel új Sziámi-korong készül az idei fesztivál kezdetére. – Az utolsó CD óta eltelt időben két nagylemeznyi anyag született. Az ezekből válogatott új lemez egy Dalszövegkönyvbe rejtve jelenik meg, amelyben a Sziámi összes mellett a régebbi URH- és Kontroll-szövegek is olvashatók lesznek – mondta Müller Péter Sziámi. A tizenharmadik Sziget Fesztiválról szólva elmondta: – Mindenki drukkol, hogy ne legyen két esős nap, mert a siker azon múlik, hogy hány napijegyes jön el bulizni – reménykedik Sziámi.

Megtudtuk, hogy az utolsó pillanatban 300 millió forinttal megtoldották a rendezvény összköltségvetését, így az eléri az 1,8 milliárd forintot. A költségek nagy részét ezúttal is a külföldi sztárbandák gázsija nyomta szinte csillagászati magasságokba. – A Sziget Fesztivál természetesen nőtt meg, mint egy gyerek. Inkább azzal volt gondunk, hogy a mennyiségi növekedést minőségileg hogyan tudjuk utolérni – folytatta Müller. Mára már biztos, hogy a Kornnal, a Morcheebával, Nick Cave-vel és a The Game-mel megerősített nagyszínpadi felhozatal már veri, és nem csak vetekszik a többi nagy európai nyári fesztivál sztárfelhozatalával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!