Hírek

2005.06.11. 00:00

SMS-ben küldenek értesítést a tulajdonosnak

Hamarosan új szolgáltatást vezetnének be az ország valamennyi földhivatalában. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium elképzelései szerint a tulajdoni lapokat érintő változások átvezetése előtt értesítést küldenek azon ingatlanok tulajdonosainak, akik ezt külön kérik. Kezdetben e-mailben jeleznék a módosításra irányuló kérelmek beérkezését, később – ha kiépül a mobiltelefonos üzenetküldés rendszere – SMS-ben is.

P. P.

Természetesen mindez pénzbe kerül, amit az ügyfeleknek kell kifizetniük. A szolgáltatás díja nem lesz magas, évente várhatóan ezer–tízezer forint között alakulhat. Az új lehetőséggel kényelemesebbé és biztonságosabbá válik a tulajdoni lapok ellenőrzése.

Mint azt Berczi Norberttől, a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkárától lapunk megtudta, a döntés hátterében nemcsak a fentebb említett szempontok játszanak közre, hanem a nagy károkat okozó lakásmaffia háttérbe szorítása mellett a 2007-re befejeződő egységes, digitalizált földhivatali ingatlannyilvántartás megteremtésének segítése is. Szándékaik szerint még a nyári hónapokban adott lesz a lehetőség ezen szolgáltatások igénybevételére az ország valamennyi földhivatalában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!