Hírek

2005.06.27. 00:00

Politikai győzelem a gyerekek bőrére?

R. V.

[caption id="" align="alignleft" width="119"] Molloné marad az igazgató
[/caption]– Elsős kislányom bepisilt az órán – mondja Török Tímea (27). – Ez csak jelent valamit. – A kisfiamnak megcibálták a fülét – háborog Kazupné Pap Éva (32). A két szülő a polgármesteri hivatal épülete előtt álldogál. Odabent azt tárgyalják, ki legyen a Szent István Általános Iskola  igazgatója. A képviselők másodszor vitáznak a témán. A polgármester ugyanis felfüggesztette az első döntést. Azt, amelyikkel a testület ismét Molloné Balog Évát választotta igazgatóvá. A tanárok nem őt akarták – a többség a másik jelöltre szavazott. Erről a történetről már beszámolt a Reggel.

– Küzdeni fogok – mondja felszólalásában Fórizs Sándorné Zsuzsa. – Ne történjen meg többé az iskolánkban, hogy jó pedagógusokat bocsátanak el azért, mert ki merték mondani a véleményüket. Hogy egy háromgyermekes kolléganőnek reggel hétre kelljen bejárnia. Az ellentábor mindezt az igazgatónő számlájára írja. Mert a tantestület két táborra szakadt. A teremben a Mollonét pártolók a jobboldali frakciók, Fórizsné támogatói a baloldali politikusok térfelén ülnek. Az előbbi csapat Molloné beszédének tapsol. – Idegenként jöttem az iskolába, és tíz év alatt sok mindent elértem – büszkélkedik Molloné. Sorolja az eredményeket; azt most nem említi, amit máskor hangoztatott: ő az autokrata vezetés híve.

– Megkerestünk néhány jobboldali képviselőt, hogy bemutatkozzunk – meséli Fórizs Zsuzsa. – Azt mondták, azért nem szavazhatnak rám, mert köti őket a pártfegyelem. És a pártfegyelem működik. Egyetlen szavazati többséggel ismét megválasztják öt évre az igazgatónőt. Zokogva jönnek ki a tanárok a többórás ülésről. – Porig alázták őket – sóhajt Deák József, a szülői választmány elnöke. – Szégyen, gyalázat, hogy politikai csatározást csináltak az egészből. A gyerekeink bőrére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!