Hírek

2005.06.29. 06:06

Politika nélkül is megvannak a fiatalok

Malonyai Péter

Ritkán olvasni olyan fölméréseket mostanában, amelyek táplálják a reményt, hogy egyszer jobb lesz a világ. Most előálltak eggyel a közvélemény-kutatók, köszönet érte. Egy 22 országot érintő fölmérésből kiderült ugyanis, hogy Magyarországon a lakosság mindössze nyolc százaléka állítja, hogy nagyon érdekli a politika. Ami ugyebár azt jelenti, hogy mindössze 800 ezer ember képtelen meglenni nálunk a hatalomért folytatott harc nélkül.
Enyhén szólva, nem sok. Ahhoz képest meg egyenesen kevés, hogy hány és hányféle formában igyekeznek az eszünkre, a szívünkre és főként a voksunkra hatni naponta, és roppant magabiztosan.
Ráadásul az embereknek sokkal fontosabb, mi van körülöttük, mint a nagy, az egységes, a globális világban. Ez is teljesen normális válasz. Mint ahogy az is, hogy a fiatalok – nem csak nálunk, egész Európában – lassan-lassan elfordulnak a politikától. Mert nem találnak benne semmi olyat, ami a figyelmükre érdemes.
Úgy van az jól, ha az ifjak az elveik mentén rendezkednek be
a világban, az igazság érdekli őket, és nem – a hatalom.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!