Hírek

2005.06.11. 06:43

Pekingben kilenc aranyat vár a MOB

BAMA

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a sportági szövetségek észrevételeit figyelembe véve véglegesítette reményeit (elvárásait) a 2008-as pekingi olimpiai szereplést illetően. Eszerint a sportvezetők 9 aranyérmet és további 20–25 medália megszerzését tartják reálisnak. Legoptimistábbak az atléták, birkózók, cselgáncsozók és kajak-kenusok, ők 2-3 aranyéremben gondolkodnak. Kicsivel szerényebbek az úszók és öttusázók (1-2 aranyérem), illetve a vívók és a vízilabdázók (1 aranyérem).

A szövetségek leadták létszám-előrejelzéseiket is, ezek szerint a legnépesebb küldöttség az úszóké lesz (82 fő), őket követik az atléták (70), a kézilabdázók (64), a röplabdázók (52) és a vízilabdázók (47). A huszonnyolc sportág közül a baseball, a szoftball, a gyeplabda és a női labdarúgás képviselői nem remélik a részvételi jog megszerzését (a férfi labdarúgók ezek szerint igen).

A MOB egyébként 20–22 sportágban várja el a részvételt, a lehető legnagyobb sportolói létszámmal. Az olimpiai bizottság javaslata szerint jövőre minden, olimpiai részvételt megcélzó sportág részesülne állami támogatásban, 2007-ben azonban már csak az esélyesekre koncentrálna a költségvetés. Az olimpiai keret valamennyi tagjának szerződésben kell vállalnia, hogy tisztán, doppingmentesen készül és versenyez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!