Hírek

2005.06.10. 00:00

Orbán Viktor: kisebb adókulcsokat!

Nyissunk új kurzust 2006. után – javasolja Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Világgazdaság című napilapnak adott ma megjelenő interjújában.

G. V.

A volt miniszterelnök szerint minden évben meg kellene beszélni, a tőke és a vállalkozói világ mennyit ajánl fel a költségvetésnek adó formájában. Meg kellene határozni, mekkora az az összeg, amiről le tudnak mondani. Ebben az alkuban az állam azt mondaná meg, milyen szolgáltatást nyújt cserébe. Orbán Viktor kijelentette: ha kormányra kerülnek, 2007-re olyan adótörvényeket alkotnak, amelyek visszahelyezik Magyarországot a legdinamikusabban fejlődő európai országok közé. Bár az exkormányfő nem tartja az egykulcsos adórendszert a legigazságosabbnak, a szlovák és a román döntések után nekünk is ebbe az irányba kell lépnünk. A kulcsok mértékéről nem tudott nyilatkozni, de szerinte jóval alacsonyabbnak kell lenniük, mint amiről ma beszélnek.

Nem érdemes kisebb célt kitűznie a leendő Fidesz-kormánynak, mint az 1998-as kampányban megfogalmazott hétszázalékos gazdasági növekedés – mondta a Világgazdaságnak Orbán Viktor. Az euró 2010-es bevezetésének csak a szándékát tudja kormányra kerülése esetén garantálni a Fidesz elnöke. Mint fogalmazott: a 2006. májusi költségvetési számok ismerete nélkül nem garantálhatja a dátum „betartását”. Az exkormányfő nem ijedne meg, ha már „holnap” át kellene vennie a kormányrudat, de hozzátette: nem elbizakodottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!