Hírek

2005.06.13. 06:36

Orbán-ajánlat a kormánynak

A Fidesz–MPSZ hét végi kongresszusán ismét újraválasztották a szövetség elnökévé a posztért egyedül induló Orbán Viktort. Pelczné Gáll Ildikó közgazdász és Varga Mihály volt pénzügyminiszter a szövetség alelnöke lett. Schmitt Pál és Pokorni Zoltán eddigi alelnökök a helyükön maradtak.

Izing Antal

Lényeges változás, hogy a  szombaton módosított alapszabály immáron lehetővé teszi azt is, hogy a Fidesznek ezentúl határon túli magyarok is tagjai lehetnek. Orbán Viktor bejelentette: gazdasági konzultációt kíván összehívni, amelyben kidolgozzák, hogyan lehetséges Magyarországon radikális adócsökkentést megvalósítani. Áder János frakcióvezető „tolvajbandának” nevezte a kormánypártokat, előtte pedig végigvette a mostani kormány ígéreteit, azt kérdezve a hallgatóságtól, hogy beváltották-e. Minden kérdésére nemmel válaszolt a kongresszus.

Pokorni Zoltán arról beszélt, hogy nem szabad gőgösnek lenni. Ezt azzal indokolta, hogy a jó sors elviseléséhez sokkal nagyobb emberi erények kellenek, mint a balsors elviseléséhez. Pelczné Gáll Ildikó a női tagozatot fogja irányítani. Elmondta, főképp kis- és középvállalkozásokkal foglalkozik, amelyek a magyar munkavállalók felét foglalkoztatják. Azt látja, hogy az emberek egyre többet dolgoznak és egyre rosszabbul élnek.

– Azt tanácsoljuk a kormánynak – mondta Orbán beszéde végén –, hogy a velünk való harc helyett próbáljon ránk támaszkodni, fogjon velünk össze. Nem vagyunk hajlandók minden kérdésben segítséget nyújtani, de minden egyes ügyben, ahol van értelme az összefogásnak, mert szolgálja az emberek érdekét, igenis számíthat ránk, készen állunk az együttműködésre – tette hozzá a volt kormányfő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!