Hírek

2005.06.15. 05:58

Nézőcsalogató televíziók

A nagy melegben nehezebb a nézőt odaültetni a képernyő elé. A televíziók szerkesztői mindent bevetnek, hogy ne csökkenjen a nézőszám.

Parcsami Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="112"] Louis De Funes a Heves jegesben
[/caption]Az RTL Klub, a TV2 és az MTV is több, közönségsikerre számot tartó, könnyed filmet tervez a forró nyári napokra. A TV2-n a humoré, a szórakozásé és a családé lesz a főszerep. Júliustól két vadonatúj napi sorozatot is elindítanak. Ezenkívül a Moziverzum keretében olyan nagy sikerű filmeket is képernyőre visznek, mint a Számkivetett, a 12 majom, a Jurassic Park 3 és Az Angyal. Jóbarátok című amerikai sorozatuk az utolsó évad részeihez érkezik, amelyeket még földi sugárzású televízióadón nem láthattak a magyar nézők. A csatorna legsikeresebb filmsorozatának főhőse, Columbo nyáron is nyomoz.

Az RTL Klubon június 20-tól mindennap látható lesz a Seven Days – Az időkapu című sorozata. Vasárnap délutánonként vetítik A holló című szériát. Ez a Hegylakó című film egyik sikeres mellékszereplője, Amanda Montrose életéről szól. Bruce Willis az idei forróságban kétszer is bedobja lehengerlő mosolyát. Előbb a Banditákban, majd a Hatodik érzékben. Több vígjátékkal is készül a csatorna. Sugározzák a Szellemirtókat és folytatását, a Szellemirtók 2-t Dan Aykroyd, Bill Murray és Sigourney Weaver főszereplésével. Whoopi Goldberg a két Apácashow-ban nevetteti meg a nézőket.  Louis De Funes két filmjét, a Heves jeges és a Lányok pórázon címűt is levetítik. Ugyancsak kellemes kikapcsolódást ígér a Tengerre, tata! és a Zsák a foltját című film.

Az MTV egyes és kettes csatornájának vezetői abból indultak ki, hogy nyáron megváltozik a nézők összetétele. A szünidő miatt sokkal több gyermek és fiatal választja szórakozásul a televíziót. Műsoraikban éppen ezért főként délelőtt tapasztalható nagyobb változás. Naponta  mesesorozatokat, régi, népszerű ifjúsági sorozatokat és kötelező olvasmányokat feldolgozó filmeket kínálnak. Szerda esténként a mozisávban a filmművészet nagyjainak klasszikus alkotásait tűzik műsorra. A sportrajongók örömére élő közvetítéseket sugároznak a kajak-kenu, az atlétikai, az úszó- és a vízilabda-világbajnokság eseményeiről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!