Hírek

2005.06.25. 00:00

Nem beszél társairól a kocsitolvaj

Egy hét múlva ülhet vissza autójába Beleznay Zsolt, akinek csütörtökön lopták el kocsiját de néhány órán belül már el is fogták az egyik tolvajt. A lövöldözésbe torkolló akcióban senki sem sérült meg.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="207"] Beleznay Zsolt (jobbra) megköszönte a rendőröknek a gyors intézkedést. Az ügyvéd Sváby Andrással eredt autója után, amit két nappal korábban vett.
[/caption]– Kiléptem a TV2-ből és láttam, hogy nincs ott a kocsim, ahol hagytam – mondta lapunknak Beleznay Zsolt, a kereskedelmi televízió fő műsorbeszállító cégének, az Interaktív Kft.-nek a jogásza. – Kapkodtam hirtelen fűhöz-fához, másodpercek teltek el, mire felfogtam, hogy az autó tényleg nincs ott. A kocsi két napja volt az enyém, ezért rögtön felhívtam a korábbi tulajdonost. Ő felhívta a GPS-szolgáltatót (műholdas nyomkövető). Egy perc múlva visszaszólt, hogy a XVI. kerületben, a Margit utca és a Sasszem utca kereszteződésében van a kocsi.

A rendőrök elindultak a helyszínre, de akkor már a kocsi ismét mozgásban volt a nyomkövető szerint. Beleznayt ekkor visszahívták azzal, hogy a rendőrök már alig háromszáz méterre vannak a kocsitól a Lőtér utcánál. Mire a jogász Sváby András segítségével a helyszínre ért, az egyik tettest már el is fogták. – Az egész percek alatt történt. A kocsit állítólag másfél perc alatt elvitték, a zárhoz hozzá se nyúltak. Kódtörővel nyitották ki, a motortérből kivették a gyári motorvezérlő automatikát, és az ő felszerelésükkel indították el a kocsit. Beleznay egy hét múlva tudja újra használni autóját. Addigra érkeznek meg a cserére szoruló alkatrészek. – Nem tudok elég hálás lenni a rendőröknek, nagyon szakszerűen és gyorsan jártak el, ráadásul korrektek és udvariasak voltak – mondta Beleznay.

– Egyelőre nem tett vallomást a gyanúsított – mondta lapunknak Oláh Tamás, a XVI. kerületi Rendőrkapitányság vezetője. Az alezredes elmondta: fél hat körül kaptak bejelentést az autóról. Lezárták a Lőtér utcát, ahol a tettesek megpróbálták hatástalanítani a műholdas nyomkövetőt. Amikor észrevették a rendőröket, kiugrottak az autóból. Egyikük a közeli bozótosban bújt meg, őt itt fogták el. A 30 éves budapesti fiatalember lapzártánkig nem nevezte meg társait, akik egy fekete autóba pattantak. Ezt próbálta megakadályozni egy járőr, aki belekapaszkodott a kocsiba. A rendőrt a kapitány szerint húsz méteren keresztül húzta az autó. – Szerencsére komolyabb baja nem történt – fogalmazott Oláh alezredes. Hozzátette: az utca végén megpróbálta egy másik kollegája megfékezni a menekülőket. A felé haladó kocsi elől félreugrott, majd bal hátsó kerekére célzott lövést adott le. A kocsi ekkor nekicsapódott egy betonkerítésnek, emiatt leszakadt az első lökhárítója a rendszámtáblával együtt.

– A rendszámot egy Renault gépkocsira adták ki korábban – mondta lapunknak a kapitány. Arra azonban nem tudott választ adni, hogy a menekülők kocsija lopott volt-e. Az elfogott fiatalember társait keresik. Harminc év körüli, erős testfelépítésű elkövetők után kutatnak.

Hatósági hajszák az elmúlt hónapokban

2005. május 2. Autós üldözés után fogtak el egy cigarettacsempészt a határőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A sofőrt egy vasúti átjárónál sikerült megállásra kényszeríteni. Autójából hétezer doboz dohányárut foglaltak le, több mint ötmillió forint értékben.

2005. április 24. Ámokfutót üldöztek a rendőrök Móron. Az üldözés során a menekülő gépjármű egy álló rendőrautónak hajtott, majd kidöntött egy közlekedési lámpát. Az autóban ülő két ittas fiatalembert végül otthonukban fogták el.

2005. április 13. Felborult egy rendőrautó üldözés közben Budapesten. A balesetben két rendőr megsérült. A járő-rök egy rendszám nélküli kocsi nyomába eredtek. A menekülő fékezett, ekkor a rendőrautó sofőrje elrántotta a kormányt, és egy úthiba miatt árokba borult.

2005. április 9. Taxit üldöztek a rendőrök több kerületen keresztül a fővárosban, a hajszába több járőrkocsi is bekapcsolódott. Az egyik jármű egy oszlopnak csapódott, a benne ülő két rendőr könnyebben megsérült. A menekülőket elfogták.

2005. április 24. Ámokfutót üldöztek a rendőrök Móron. Az üldözés során a menekülő gépjármű egy álló rendőrautónak hajtott, majd kidöntött egy közlekedési lámpát. Az autóban ülő két ittas fiatalembert végül otthonukban fogták el.

2005. április 13. Felborult egy rendőrautó üldözés közben Budapesten. A balesetben két rendőr megsérült. A járő-rök egy rendszám nélküli kocsi nyomába eredtek. A menekülő fékezett, ekkor a rendőrautó sofőrje elrántotta a kormányt, és egy úthiba miatt árokba borult.

2005. április 9. Taxit üldöztek a rendőrök több kerületen keresztül a fővárosban, a hajszába több járőrkocsi is bekapcsolódott. Az egyik jármű egy oszlopnak csapódott, a benne ülő két rendőr könnyebben megsérült. A menekülőket elfogták. Beleznay Zsolt (jobbra) megköszönte a rendőröknek a gyors intézkedést. Az ügyvéd Sváby Andrással eredt autója után, amit két nappal korábban vett. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!