Hírek

2005.06.24. 00:00

Mit tegyünk, amikor minket képviselnek?

ADATOK Olvasónk lakógyűlésre készül a társasházban. Néhány szomszédja nem tud elmenni az eseményre, de részvételüket fontosnak tartanák. Milyen legyen a meghatalmazás, amit írnak?

BAMA

A dokumentumnak tartalmaznia kell, hogy ki adja kinek,  és milyen cselekvésre. Ezt  a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában mondták el.  A meghatalmazó és a meghatalmazott neve mellett fel kell tüntetni mindkettejük születési adatait. Vagyis a születés helyét, évét, hónapját és napját, továbbá pontos lakcímüket.
A lényeg az, hogy az írásban szereplő adatok alapján a személyeket azonosítani lehessen. A fentiek ehhez már elegendőek, de a meghatalmazást írók a személyi igazolványuk számát szintén feltüntethetik. A személyi szám azonban már olyan személyes adat, amelyet nem követelhetnek meg.
Ahhoz, hogy a dokumentum érvényes legyen, a meghatalmazón kívül két tanúnak is alá kell írnia. Nevük mellett nekik is szerepeljen pontos lakcímük. Az ő azonosíthatóságuk szintén fontos.
A kedves olvasó azt is kérdezi, szerepeltetni kell-e, hogy a lakógyűlésen való szavazáskor a meghatalmazott kire adja le  voksát. A jogász válasza: nem kell. A dokumentummal egy bizonyos cselekvésre adunk meghatalmazást.
Az ismertetett módon kell eljárni, ha különböző szolgáltatóknál való intézkedésre kérünk meg valakit.

KÉRJÜK, írja vagy telefonálja meg, miről szeretne olvasni!
REGGEL, 1122 Budapest,  Városmajor u. 12–14.
% (36-1) 488-5541; e-mail:
[email protected]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!