Hírek

2005.07.01. 00:00

Melltartó nélkül veszélyes

Európa tenger- és tópartjain polgárjogot nyert a nők körében a melltartó nélküli napozás. A Nap szerelmesei sok helyen akár az utolsó ruhadarabjuktól is megszabadulhatnak. A világ azonban nem ennyire szabados, sokszor szigorú törvényekbe ütközik a nem megfelelő öltözködés a strandokon.

Gyulay Zoltán

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Ugyanaz a fürdőruha más-más megítélés alá esik a világ külünböző üdülőhelyein
[/caption]Indiában mindkét napozási forma tilos. Indonéziában csupán az olyan turistahelyeken szabad a monokini, mint Bali szigete, bár nem örülnek neki. Malajziában már a melltartó hiánya is súlyos pénzbüntetést von maga után, vagy akár börtönt is. A Maldív-szigeteken ugyanez a helyzet. Thaiföldön elviselik, de megszólják a félpucér nőket. Ausztráliában a melltartó levétele nem probléma, a meztelenkedés – noha kifejezetten nem tiltják – nem kívánatos. Új-Zélandon nem szokás a monokini, csak a kevésbé felkapott strandokon engedékenyek. Floridában a felsőrész hiánya elfogadott, a nudizás csak néhány strandon szabad, mint például a Miami melletti Haulover Beachen. Kaliforniában inkább legyünk visszafogottak, a melltartótól vagy a teljes fürdőruhától csak néhány kivételes helyen lehetséges megszabadulni. Hawaiion hasonló szokások vannak életben, bár minden strandon szívesen látják a falatnyi bikinit. Kanadában a kijelölt helyeken levehető a felsőrész. Barbadoson, Puerto Ricóban és néhány kivételtől eltekintve Mexikóban teljes a tilalom, a Dominikai Köztársaságban, Jamaicában és Kubában a nudizás tabu, néhol azonban egyiket-másikat megengedik. Brazíliában jobban szeretik a mit sem takaró tangákat, mint a teljes meztelenséget. Tunéziában a bikinit is csak a szállodák teraszán nézik el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!