Hírek

2005.06.06. 06:31

Megemlékezések Trianon évfordulóján

I.A.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A Magyarok Világszövetsége vasárnap tartotta megemlékezését
[/caption]Országszerte több ezren vonultak utcára a hét végén, a trianoni békeszerződés 85. évfordulóján. A budapesti Hősök terén a MIÉP tüntetett gyászszalagos nemzeti színű zászlókkal, „Veszszen Trianon!”, „Gyurcsány, te nemzetgyilkos!” feliratokkal. Időközben a Jobbik és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom ötezer fősre becsült menete átvonult a Hősök terén, és a MIÉP ezerfőnyire becsült táborát „Gyertek velünk!” bíztatással magukkal hívták – erre Csurka „menjenek a fenébe!” felkiáltással reagált. A menet a Felvonulási térről fokozott rendőri biztosítással a francia, a szerb, a román és a szlovák nagykövetségekhez vonult. Petícióikat egyik követségen sem vették át. A beadványokban „társnemzeti régiók” létrehozását követelték.

Debrecenben Kósa Lajos polgármester volt a Magyar Fájdalom szobornál megtartott megemlékezés vezérszónoka. A fideszes Kósa szerint az Európai Unióhoz való csatlakozás lehetőség, hogy újraegyesíthető legyen az erőszakkal szétszabdalt magyar nemzet. – A magyar szocialistákban fájdalmas emlékeket ébreszt Trianon, mert igazságtalan békediktátumra, a történelmi Magyarország feldarabolására emlékezteti őket – áll az MSZP külügyi munkacsoportjának évfordulóra kiadott közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!