Hírek

2005.06.03. 00:07

Megéljük, hogy taxival járnak majd a rendőrök

Én mondom, emberek, nagy dolog a takarékoskodás. Addig fúrták-faragták a rendőrség költségvetését, hogy lerohadtak. Mármint technikailag. Az ORFK háromezer-kétszáz személyautójának több mint felét jó érzésű vasgyűjtő sem vinné be a MÉH-telepre.

Szemán László

Arról már leszokhattak a rendőrök, hogy üldözzenek a járgányaikkal, de hamarosan már csak tolni tudják azokat. Katasztrofális a helyzet. Köszönhetően a megfontolt(?) takarékoskodásnak.
A rendszerváltás óta még nem volt olyan kormány, amelyik az éppen aktuális költségvetési megszorítást ne terjesztette volna ki a rendőrségre is. Napjainkra vészhelyzet állt elő. A belügyminiszter tavaly bejelentette, hogy most aztán bevásárolhatnak a rendőrök: 15–18 milliárd forintra tervezték a háromezer új autó beszerzési árát. A terv úgy elszállt, mint Pista bácsi pipafüstje a réten. Csak a szaga maradt, hiszen szűzdohányt szív az öreg. Új autók nincsenek, menni azonban kell. Mégsem gyalogolhat minden rendőr.
Kitalálták a megoldást: bérelni kell háromezer autót. Piaci áron 8–15 ezer forint egy járgány naponta.
Belátható hát, megérte takarékoskodni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!