Hírek

2005.06.21. 00:00

Megállapodtak a pártok a választási törvényről

Megállapodott a négy parlamenti párt a választási eljárási törvény módosításáról – a változtatási javaslat egyebek között a külföldön történő szavazás lebonyolításáról, a politikai hirdetésekkel kapcsolatos szabályszegések büntetéséről, valamint az időközi választások határidőiről rendelkezik.

BAMA

A megállapodással kapcsolatban Lamperth Mónika belügyminiszter elmondta: a kormány a múlt szerdán döntött úgy, hogy a törvényjavaslatot benyújtja az Országgyűlés elé. Dávid Ibolya, az MDF elnöke utalt arra, hogy pártja a kampányfinanszírozás ügyében is szeretett volna megállapodni, mert szerintük a kampányfinanszírozás szabályai Magyarországon „álságosak”. Dávid Ibolya közleményében azt írta: „a kormánypártoknak és a Fidesznek nem érdeke, hogy tiszta és átlátható kampányfinanszírozás legyen Magyarországon”. A szocialista Wiener György hangsúlyozta: álláspontja szerint a kampányfinanszírozás kérdésében is van remény arra, hogy megállapodás szülessen. A fideszes Salamon László ugyanakkor kiemelte: a most létrejött megállapodáshoz vezető, öt hónapos egyeztetés alatt olyan kérdéseket oldottak meg, amelyek már „régóta nyomták az Országgyűlés vállát”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!