Hírek

2005.06.28. 00:00

Laktanya helyére raknák a hídra felvezető utakat

A váci képviselő-testület legutóbbi ülésén felhatalmazta dr. Bóth János polgármestert, hogy a város nevében jelentse be igényét több házra és telekre. Ezek a volt kommendánsi hivatal és a nőtlenszálló épülete, valamint a hajdani lőszerraktár területe. Ez utóbbi nagysága megközelíti a négy hektárt. Az ingatlanok jórészt a Galcsek utcában, illetve annak közvetlen környékén találhatóak.

L. M. A.

A 2-es út mellett fekvő lőszerraktár a tervezett Duna-hídhoz kapcsolódó út nyomvonalába esik. A város vezetése egyébként már nem először próbálja megszerezni az egykori katonai objektumot és annak épületeit.
A terület jelenleg az állam tulajdona. Amennyiben az ügyletet nyélbe ütik, az a leendő váci Duna-híd megvalósításának egyik fontos lépése lehet.

Egy felmérés szerint az átkelő megépítését a lakosság többsége örömmel fogadná. Ugyanakkor a helyi zöldszervezetek, valamint a Duna–Ipoly Nemzeti Park komoly fenntartásokat fogalmazott meg a híddal kapcsolatban. Az egyik városatya úgy nyilatkozott: szégyen, hogy a 21. század küszöbén legközelebb csak Budapesten és Esztergomban lehet száraz lábbal átkelni a Dunán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!