Hírek

2005.06.03. 06:08

Külföldi edzőt akar szerződtetni a Vasas

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="120"] Egervári Sándor távozik a Fáy utcából
[/caption]A Vasas játékosainak  június 9-ig tart a nyári pihenő,  a piros-kékek június 18-án a szlovák Dubnica együttesét fogadják a Fáy utcában, az Intertotó-kupában. A felkészülést Egervári Sándor irányításával kezdi a keret, és egyelőre a játékosállományban sem lesz változás.

„Még nem dőlt el, hogy kik azok a játékosok, akik maradnak, és kik azok, akikre nem számítunk a jövőben – mondta Vancsa Miklós ügyvezető igazgató. – Nem titok, hogy a nevek alapján jobb eredményt vártunk a csapattól, néhányan csalódást okoztak teljesítményükkel. A júniusi Intertotó-meccseket amolyan pótvizsgának tekintjük, még lehet bizonyítani, hiszen a szerződések 30-án járnak le.”

Elképzelhető, hogy a bajnoki rajtra az átalakult kerettel már új edző készíti fel a Vasast. A tulajdonos Egervári Sándortól azt várta, hogy az 5. és a 8. hely valamelyikén végezzenek a piros-kékek. Ez nem sikerült, és ezért nem kizárt a váltás a kispadon. Hallani arról, hogy Jámbor János többségi tulajdonos szívesen szerződtetne külföldről edzőt. Ha ez nem sikerül, akkor a hazai mezőnyből választ, és csaknem biztos, hogy a fiatalabb korosztályt helyezi előnybe.

Meglepetést váltott ki, hogy a ZTE évzáróján Gellei Imre vezetőedző szerződésének felbontását kérte. A klub vezetői méltányolták a kérést, és közös megegyezéssel váltak meg a külföldre készülő szakvezetőtől. „Bizonytalan a Zalaegerszeg csapatának jövője, és tekintettel arra, hogy Gellei Imrének külföldi ajánlata van, elfogadtuk a kérését – nyilatkozta Tóth Géza, a ZTE elnöke. – A jövő hét közepéig színt kell vallaniuk a tulajdonosoknak, miként képzelik el a csapat sorsát. A játékosoknak felvázoltuk, hogy mire számíthatnak. Ha a tulajdonosok kiállnak a ZTE mellett, akkor ott leszünk az NB I-ben. Ha nem, akkor a klub vezetősége nem állhat senkinek sem az útjába.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!