Hírek

2005.06.28. 05:36

Következik az álomdöntő

A mexikói szövetségi kapitány, Ricardo Lavolpe szerint az argentinokkal szembeni bukásuk a Konföderációs Kupa elődöntőjében szükségszerű volt. Máskülönben nem jöhetett volna össze a Brazília–Argentína álomdöntő.

Szabó Tamás

Mexikó büntetőrúgásokkal maradt alul Argentínával szemben a Konföderációs Kupa elődöntőjében. Százhúsz percig kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, a hosszabbításban Salcido révén a közép-amerikai csapat szerzett vezetést, amelyet Figueroa egyenlített ki. A kétszeres világbajnok argentinok nem tudtak felülkerekedni kevesebbre taksált ellenfelükön, a mexikói szövetségi kapitány, Ricardo Lavolpe ennek ellenére is biztos volt benne, hogy csapata nem juthat tovább. – Megjósolható eredmény született – mondta Lavolpe. – A pénz beszél, s íme, szerdán álomdöntőt rendezhetnek. Coloccini a 70. percben valósággal letarolta Moralest, azonnal piros lapot érdemelt volna. Nem kapta meg, és éppen ez választja el a nagy csapatokat a kisebbektől. A továbbiakban azon kell dolgoznunk, hogy igazi sztárgárdává váljunk. Egyenlően mérjenek minket velük.

Lavolpe (aki egyébként argentin származású, az albicelestével nyert világbajnoki címet 1978-ban) talán azt elfelejtette, hogy a 90. percben Rosetti játékvezető azonnal kiállította Saviolát, aki szándékosan belerúgott Pinédába. Igaz, az emberelőny csupán három percig tartott, mert Marquez buktatta Aimart, amiért megkapta a második sárga lapját és vele járó pirosat. – Marquez kiválása nagy veszteséget jelentett – folytatta Lavolpe. – Azt gondoltam, hogy egy gól elég lesz a továbbjutáshoz, de Salcido találata után elfáradt a csapat.

Mexikó olyannyira elfáradt, hogy a hosszabbítás utolsó húsz perce gyakorlatilag az ő térfelén zajlott. A 111. percben érett góllá az argentin fölény, Figueroa közelről préselte a labdát Sanchez hálójába. – Nem játszottunk jól, de sokat tettünk a továbbjutás érdekében – magyarázta az argentin főnök, José Pekerman. – A vereség soha nem jutott eszembe. Végig azon dolgoztunk, hogy kezünkbe vegyük az irányítást. A kapitány elmondta, órákkal a sikeres büntetőrúgások után is hevesen vert a szíve. – Mindig ez történik velem, a 11-esek kikészítenek. Mégis nagyszerű érzés a továbbjutás, Brazília ellen biztosan jobban fogunk teljesíteni.

A büntetőket hibátlanul rúgták az argentinok, hatan próbálkoztak és mindannyian bevették Sanchez kapuját. Nem úgy Osorio, akinek a kísérletét védte Lux. – Boldog vagyok a büntető hárítása miatt – mondta Lux. – Alig várom a brazilok elleni finálét. Sokat gondolok rájuk. Ricardo Osoriót megviselte csapata kiesése, főképp magát okolja a kudarc miatt. – A sorsunk a kezemben volt és hibát követtem el – panaszolta Osorio. – Ugyan senki sem bántott ezért, sőt, mindenki azon volt, hogy vigasztaljon. A büntetőknél valaki mindig hibázik, ezúttal rám került a sor.

Érdekes egyébként, hogy – mivel nem akadt igazán kiemelkedő teljesítmény a mérkőzésen – a FIFA technikai bizottsága az argentin Javier Zanettinek adta a mecs legjobbja címet. „Pupi” a századik válogatottságát ünnepelte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!