Hírek

2005.06.17. 06:10

Kizárták a szocialisták a legfőbb bírálójukat

A Köztársaság térre vonulhatnak a kőbányai szocialisták. Értesülésünk szerint a kőbányai szocialista frakció kizárta soraiból Ficsór János önkormányzati képviselőt, A tiszta Kőbányáért mozgalom szóvivőjét.

Izing A.

Ficsór bűne az, hogy a nyilvánosság előtt követelte tizenöt alapszervezet tagságának nevében, hogy a kőbányai szocialista szervezet tartson tagrevíziót. Ficsórék bizonyítani tudják, hogy a taglétszámot törvénytelen eszközökkel duzzasztották fel. Az ügy gazdasági vonatkozásai miatt nyomozást indított a Fővárosi Ügyészség nyomozóhivatala. A kőbányai MSZP legutóbbi ülésén Ficsórék által bírált Kaszab Csaba alpolgármester, a szocialista frakció vezetője kezdeményezte Ficsór János kizárását. Ez nem sikerült, mert a kizárás nem kapott kétharmados többséget a titkos szavazáson. Tegnap azonban Kaszabék megismételtették a frakcióval a szavazást. Azon már tizenhárman Ficsór kizárása, négyen pedig bennmaradása mellett szavaztak. Ficsór azt mondta, különböző büntetésekkel, eljárásokkal fenyegetik ellenfelei, amelyeket visszautasít. – Az ad erőt – mondta a kizárt bíráló –, hogy a frakcióból többen ki akarnak ülni lelkiismereti okokból, az irántunk érzett szolidaritásból.  

Izing A. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!