Hírek

2005.06.18. 07:29

Két láb nagyon jó, négy kerék rossz

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Hídünnepet. A hagyományos nyári rendezvény a szabadság szeretetéről és az otthonosságról szól. Ennek érdekében változatos gyermekprogramokkal, térzenével és tűzijátékkal várják a kikapcsolódni vágyó budapestieket.

Vég M.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Nyolcadik alkalommal zárják le a hidat a nagyszabású ünnep miatt
[/caption] A szórakoztató programért azonban nem kicsi áldozatot kell hozni. Az autósok jelentős forgalomkorlátozásra számíthatnak. Péntek éjféltől vasárnap hajnalig ugyanis leparancsolják a Lánchídról a kocsikat. Tilos lesz behajtani az Alagútba, a Clark Ádám térre és a Széchenyi rakpartra is. Este kilenc órától megállási tilalom lép életbe a Lánchíd utcában és az Arany János utca–Roosevelt tér közti szakaszon a Széchenyi rakparton. A forgalomkorlátozás természetesen a BKV-járatokat is érinti. A 16-os busz a Deák Ferenc tértől a Moszkva térig szállítja az utasokat és az Erzsébet hídon kel át a Dunán. A 105-ös járat az Apor Vilmos tér és az Irányi József utca között közlekedik a Hídünnep alatt, és szintén az Erzsébet hídra terelik. A 86-os busznak a hídzáras hétvégén mindkét irányba módosul az útvonala, a Clark Ádám teret a Moszkva tér érintésével kerüli ki. A Fővinform tájékoztatása szerint a hídünnepi korlátozás csak a kezdet. A Nyár a Lánchídon rendezvénysorozat miatt ugyanis június 25. és augusztus 14. között egymást követő nyolc hétvégén lesz „sétálóvá” át-minősítve a dunai átkelő. Akkor szombat reggel hattól vasárnap este tízig kell más útvonalat választaniuk a gépjárművezetőknek.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!