Hírek

2005.06.22. 06:37

Jogon kívüli utcazenészek

Miközben tombol a Zeneünnep, és egymást érik a fővárosban a jobbnál jobb koncertek, addig a városi utcazenészek évek óta joghézagban élnek.

K. Ö. R.

[caption id="" align="alignleft" width="245"] Tegnap a Westendnél járt fotósunk, ahol más helyszínekhez hasonlóan, „belecsaptak” a húrokba a zenészek
[/caption]A fővárosi közgyűlés ugyanis tavaly ősszel „utcára tette” Körmendi Ferenc és Ikvai-Szabó Imre „utcazenészügyi” javaslatát. – Indítványoztuk: a művészek kaphassanak közterület-használati engedélyt utcai zenélésre. (Az indítvány elég nagy felzúdulást keltett.) Ez a tevékenység ma sincs szabályozva, így az érintettek jogon kívüli helyzetben vannak – mondta a Reggelnek Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes. Eszerint a se nem tiltott, se nem engedélyezett utcai „dallamművesek” sorsa a rendőrök és a közterület-fenntartók kezében van. Ők kényük-kedvük szerint akadályozhatják vagy tűrhetik az akkordok közterületi nyári szárnyalását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!