Hírek

2005.06.27. 00:00

Jamie és Robi sztárvendégekkel

Für Anikó és Schmidt Vera színesíti különleges produkcióval a harmadik Wood and Strings sajátos koncerthangulatát. Mindketten saját lemezükről adnak elő.

Váczy András

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Hrutka Róbert (balra) és Jamie Winchester holnap Wolf Péter Mendelssohn kamarazenekarával, Für Anikóval és Schmidt Verával lép színpadra
[/caption]Tíz éve annak, hogy Jamie Winchester és Hrutka Róbert a hazai zenei életet erősíti. Jamie a Baba Yaga formációval indult, majd többek között „besegített” Koncz Zsuzsának, Révész Sándornak, Charlie-nak, Ákosnak, a Jazz+Az-nak, Tolcsvay Lászlónak. Robi reklám- és filmzeneírás mellett hasonló könnyűzenei kiválóságokkal dolgozott együtt. Duóban 2001-ben robbantak be a köztudatba. Első lemezük, az It’s your life aratott a toplistákon és a rádiók kívánságműsoraiban. Tavaly a Millenáris Parkban állva csápolt a rajongóhad az első Wood and Strings unplugged koncerten. Ebből lemez lett, Herendi Gábor pedig a párját ritkító látvány- és zenehatást nyolc kamerával felvette. Aki nem volt ott, DVD-vel behozhatja a hátrányt.

Holnap este a Budai Parkszínpadon újfent különleges zenei csemegét kínál Jamie és Robi. – Nem hagyunk fel azzal a hagyománnyal, hogy új hangzású zenével és új számokkal kibővített műsorral jelentkezzünk – mondja Hrutka Robi, és ezzel az akusztikus (unplugged) műfajba sorolható zenei eseményre utal. – Ma este a Wolf Péter vezette Mendelssohn kamarazenekarral adjuk elő a Wood and String ezúttal harmadik változatát. Mindezt nagyszerű vendégekkel gazdagítjuk – keretezi tömören koncertjük programját. – Nézhetnélek című, első szólólemezemről játszunk el az est előzenekaraként dalokat. Néhány feldolgozástól eltekintve javarészt saját számokat – újságolja Schmidt Vera, a Megasztárból közismert szép és egyéni hangú énekesnő. S hogy miért ő nyitja meg az estet, a válasz kézenfekvő:

[caption id="" align="alignleft" width="245"] Schmidt Vera, az első Megasztár döntőse sokak kedvence volt és maradt
[/caption]– Tavasszal a Művészetek Palotájában lépett fel Jamie és Robi. Az a megtiszteltetés ért, hogy meghívtak énekelni – akkor Vera egy szál gitárral kísért dalokkal színesítette az érdekes zenei műsort. – Nagyon tetszett a zenéjük, és attól kezdve, hogy megismertük egymást, nem volt kétséges a közös munka. Nekiálltunk a lemezemnek, három dalt Jamie írt, a többi jórészt saját szerzemény. Összeszedtünk remek muzsikusokat, és nem túlzok, ha azt mondom, nagyon keményen dolgoztunk. A mai fellépés nemcsak megtiszteltetés, hanem a segítőkészségük miatt is kimondhatatlan öröm számomra – nincs mese, a jó zene jó barátságok melegágya.

Remek szerepeket alakító színésznőként ismeri Für Anikót a művészetszerető nagyközönség. Nem véletlen az sem, hogy Jamie és Robi koncertjének Vera mellett Anikó a másik vendége. Ősszel jelenik meg nagylemeze a két zenész Last one out nevű zenei kiadójának gondozásában. – A dalok szövegét Bereményi Géza, zenéjét Hrutka Robi írja – erről énekel két számot Anikó. – A zene egyszerű és nagyszerű, sem elvenni belőle, sem hozzátenni nem lehet. A szöveg pedig, ahogy Bereményi Gézánál már megszokhattuk, korszakos. Sokat dolgoztunk együtt, jó barátok vagyunk, mondhatom, belém lát. Olyat is tud rólam, amin magam is sokszor meglepődöm – állítja a színésznő.

Így aztán az írónak nem eshetett nehezére „testre szabni” a szöveget. Robi és Géza találkozása, szerzőpárosi produkciója rendkívül érdekes és eredeti. Alighanem új, Hrutka-Bereményi vonal kifejlődése várható. Ebben boldogan vesz részt Anikó: – Éppen olyan érzés a számokat énekelni, mintha verset mondanék. Nekem igazi ajándék… – vallja be. Ehhez Robinak is van hozzáfűzni valója: – A lemez műfaja: popzene felnőtteknek. Igényesen, sok közreműködővel készül az album. Hangzása akusztikus hangszerekre épül. Bereményivel sajátos módon dolgozunk: én eljátszom gitárral a zenét, ő egy üveg bor társaságában figyelmesen meghallgatja, majd helyben megírja a szöveget. Ebből lehet a koncerten Anikó előadásában ízelítőt hallani. Egy szó, mint száz: aki egy különleges, igényes és egyéni zenei produkció híve, feltétlen legyen ma este a Parkszínpadon.

Wood and Strings-fellépők

Jamie és Robi zenésztársai: Galambos Zoltán (Galamb) billentyűk, Borlai Gergő dobok, Girett Gábor (Gijo) basszusgitár, vokál

Albumok: It’s Your Life (2001), Last one out… (2003), Wood and Strings (2004)

Albumok: It’s Your Life (2001), Last one out… (2003), Wood and Strings (2004) Hrutka Róbert (balra) és Jamie Winchester holnap Wolf Péter Mendelssohn kamarazenekarával, Für Anikóval és Schmidt Verával lép színpadra Schmidt Vera, az első Megasztár döntőse sokak kedvence volt és maradt -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!