Hírek

2005.06.06. 06:24

Hová álljon az aszfaltrendőr?

Zsidai Péter

A rendőrség nem tudja, hol és milyen mértékben változtassa meg a forgalmi rendet a fővárosban. Pedig tényleg nagyon szeretné, mert a héten indul a rendszerváltozás utáni legnagyobb útfelújítási program. A fővárosi önkormányzat azonban nem árulja el, melyik sarkon dolgoznak majd a gépek. Csak annyit, hogy melyik utat választották ki.
Az okok közül ne zárjuk ki azt lehetőséget, hogy a fővárosi vezetőket nem a szándékosság vezeti mulasztásukban. Hanem az öröm, amelynek átélésére, átadására még nem jutott elég idejük. Budapest ugyanis idén az államtól is kap milliárdokat, ráadásul sikerült megtakarítania is útfelújítási pályázatain. Ezért nyolcvan kilométernyi aszfaltot cserélnek ki.
A siker, jól tudjuk, önfeledtté tesz. A városlakók szerencséje, hogy az örörmhír bejelentéséről nem feledkeztek meg az elöljárók. A koalíciós pártok egymást követő napokon külön is tájékoztatták a budapestieket. Legyen nekik is részük az örömben, ha majd az eddigieknél is nagyobb dugókba ragadnak. Lesz tehát mire emlékezniük.
Akkor pedig már a rendőrök is látni, hallani fogják, merre kell intézkedniük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!