Hírek

2005.06.09. 00:00

Hárommilliót ajánlott férje haláláért

– Nem kívántam férjem halálát, hiszen gyermekeim apja volt – mondta az utolsó szó jogán P. Ferencné (32). A nő a vád szerint 2003 augusztusában hárommillió forintot ajánlott a férfi meggyilkolásáért. Az asszony 14 év fegyházbüntetést kapott a felbujtásért, két megbízottja 16, illetve 18 évre kerül rács mögé a nem jogerős döntés szerint. P. Ferencné húgát, akinek a vallomásán alapult a vád, mint bűnsegédet ítélték el. Öt év próbaidőt kapott, az ő esetében a döntés jogerős.

Nagy Eszter Dóra

A vád szerint P. Ferencné évek óta élt együtt a nála húsz évvel idősebb ügyvéddel. Kapcsolatukból két fiúgyermek született, ám a felek között megromlott a viszony. Ez az asszony szerint annak volt köszönhető, hogy a férfi bizarr szexuális beállítottsága és uralkodó jelleme miatt eltávolodtak egymástól. Vitáik egyre sűrűbbé váltak, az ügyvéd gyakran bántalmazta őt.

Ennek ellentmond, hogy a gyilkosság előtt egy évvel, többévi együttélés után összeházasodtak. A problémák azonban nem múltak el, így az asszony elhatározta, megöleti férjét. Testvérének élettársa segített ebben, ő hozott egy férfit, akivel ketten vállalták a bűncselekmény elkövetését. Amikor a későbbi áldozat egyedül volt otthon, szilasligeti házában állítólagos örökösödési ügyben felkeresték az ügyvédet, magukat testvérpárnak mondva. Aki beengedte őket és a jövevények azonnal megtámadták, ám a magukkal vitt nuncsakuval nem tudtak végezni vele. Ekkor az egyik támadó felkapott egy ollót és koponyán szúrta az áldozatot, aki a helyszínen meghalt.

A tettesek az utolsó szó jogán bocsánatot kértek tettükért. Az ítélet nem jogerős, a felbujtó feleség és a két elkövető is enyhítésért, míg az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

Nincs kapcsolat a Simek-üggyel

Az ítélkező bíró szerint korábban a sajtó Simek Kitti ügye és a szilasligeti ügyvédgyilkosság között párhuzamot próbált felállítani. A Pest megyei Bíróság szerint azonban nincs hasonlóság a két bűncselekmény között. P. Ferencné ugyanis hivatalos fórumtól nem kért segítséget és az őt ért szexuális bántalmazások is csak a vádlott elbeszéléseiből ismertek. A fórum indoklása szerint más forrásból nem váltak kijelentései bizonyítottá. Sem tanú, sem tár-gyi bizonyíték nem került elő.

Az ítélkező bíró szerint korábban a sajtó Simek Kitti ügye és a szilasligeti ügyvédgyilkosság között párhuzamot próbált felállítani. A Pest megyei Bíróság szerint azonban nincs hasonlóság a két bűncselekmény között. P. Ferencné ugyanis hivatalos fórumtól nem kért segítséget és az őt ért szexuális bántalmazások is csak a vádlott elbeszéléseiből ismertek. A fórum indoklása szerint más forrásból nem váltak kijelentései bizonyítottá. Sem tanú, sem tár-gyi bizonyíték nem került elő. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!