Hírek

2005.06.23. 00:00

Harcban állnak a Hegyalja úti lakók

Éles csatát vívnak a Hegyalja úti lakók az önkormányzattal.

Dávid Szonja

– Mi is szeretnénk rendet a környéken, de nem ilyen áron. Nem egyezünk bele abba, hogy kivágják a fákat. Nem is beszélve arról, hogy a lebontott pavilonok helyén valamilyen vendéglátó-ipari egység épüljön. Vége lenne a nyugalmunknak – mondta a Reggelnek az egyik környékbeli lakó.

A háború a sas-hegyi, Hegyalja út, Vas Gereben utca háromszögében lévő tér miatt dúl. A helyi önkormányzat és a felvértezett lakók elképzelései nem egyeznek. A helyiek szerint tűrhetetlen, hogy fákat vágjanak ki, inkább arra kellene törekedni, hogy még többet telepítsenek. Attól is tartanak, hogy ha esetleg bevásárlóközpont nyílik, nagy lesz majd a forgalom. Azt sem szeretnék, ha kocsmát nyitnának a téren. Jelenleg élelmiszerüzlet, zöldséges, hentes és videotéka üzemel a vihart kavaró terülen. A lakók annak örülnének, ha már lebontják a helyiségeket, akkor azok egy új építményben működjenek tovább. Nem látja ilyen borúsnak a helyzetet sem Mitnyan György XII. kerületi polgármester, sem Lovas Pál alpolgármester. – Korábban a helyiek keresték meg az önkormányzatot, hogy megmaradhasson a közért és a hentesüzlet. Mi ígéretet tettünk erre. Szándékunk szerint egy a környezetbe jobban illeszkedő épületet szeretnénk látni a helyszínen. Most jött el egy új épületegyüttes megvalósításának, valamint egy kis park kialakításának lehetősége. Tervpályázatot írtunk ki, és a győztes munkát a helyi boltosok figyelmébe ajánlottuk – mondja Lovas Pál.

Az alpolgármester ígéretet tett, hogy az 1593 négyzetméteres területnek mindössze a harminc százalékát építik majd be. Így a lakóknak nem kell attól tartani, hogy bevásárlóközpont létesül a területen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!