Hírek

2005.06.25. 00:00

Ha megépíti az utat, áruházat nyithat az Auchan

Pestszentlőrincen terjeszkedik az Auchan üzletlánc. A beruházásról már két éve folynak az egyeztetések, de még ma sem tudni, mikor fejezik be, idén vagy jövőre.

Zsidai P.

– Isten malmai nagyon lassan őrölnek – értékelte Vajda Pál főpolgármester-helyettes az eljárás menetét lapunknak. A vita azon van, milyen feltételekkel építsen utat az Auchan. A cég ugyanis hiába állapodott meg a XVIII. kerületi önkormányzattal, a főváros ragaszkodik egy kétszer egysávos út átadásához. A bevásárlóközpont építése ugyanis alaposan felbolygatja majd a környék közlekedését a Ferihegyi út közelében. A főváros nem akarja megakadályozni a beruházást, sőt segíteni fogja. Vajda Páltól megtudtuk, a cég rendelkezésére bocsátják az útépítéshez szükséges földterületet. Ez jelenleg még nincs a főváros birtokában, a Kincstári Vagyonkezelő Igazgatósághoz tartozik. Budapest vezetése csereingatlant készül felajánlani.

 – Szakembereink jelenleg is nézelődnek a kerületben, mit tudnák adni érte – mondta a Reggelnek a főpolgármester-helyettes. Egy erdőterület ígéretesnek tűnik a célra, de ehhez még be kell szerezni a Pilisi Állami Parkerdőgazdaság hozzájárulását. Kérdés, mennyit ér a terület?  – Csak eszmei értéke van – jelentette ki. Vajda becslése szerint az úttest hétszázmillió forintba fog kerülni az Auchannak. Ebben még nincs benne a felüljáró építésének költsége. Megkerestük az Auchant is, ám lapzártánkig nem hívta viszsza szerkesztőségünket a külső kommunikációval foglalkozó vezető.

Solymáron tiltakoznak

A Levegő Munkacsoport fellebbezést nyújtott be a Solymárra tervezett Auchan bevásárlóközpont környezetvédelmi engedélye ellen. Eszerint a beruházás miatt növekszik ugyan a személy- és teherautó-forgalom, valamint a levegő szennyezettsége, azonban a tervezett telephely átszellőzése jó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!