Hírek

2005.06.21. 00:00

Felmérték a falu egész munkaképes lakosságát

Nem mindennapi felmérést végeztek Verőcén. Április 25.–május 2-ig ugyanis lakossági szűrővizsgálatot tartottak. Az akcióban szinte a település egész felnőtt munkaképes lakossága részt vett. Hét nap alatt ugyanis 376 fő állapotát mérték föl.

Lázin M. A.

A múlt héten nyilvánosságra hozott adatok meglehetősen tarka képet mutatnak a lakosság egészségi állapotáról. A vizsgálatra jelentkezett hölgyek hetvennyolc százalékának, míg a férfiak hetvenhárom százalékának volt normális a vérnyomása. A vércukorszint a gyengébb nem esetében harminc, míg a férfiaknál tizenegy főnél volt magasabb az átlagosnál. Az orvosok a testsúlyra is kíváncsiak voltak. A verőcei lányok és asszonyok az oszágos átlagot hozták. Durván egyharmaduk volt normál súlyú, míg túlsúlyosnak huszonhat százalékuk, azaz közel hatvan nő bizonyult. Ötvennégy kimondottan elhízott hölgy él a Duna-parti településen. Az erősebb nemnél már lényegesen rosszabb volt a helyzet. Itt a vizsgáltak közel fele bizonyult túlsúlyosnak, és egyharmaduk elhízottnak. Normál testsúlyú férfi mindössze huszonhat akadt Verőcén. A női lakosság nyolc, míg a férfiak tizenhat százaléka dohányzik. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!