Hírek

2005.06.14. 07:26

Ezúttal Tasnádit hozta elő a maffiaper védett tanúja

Több mint egy hete hallgatják meg tanúként Szlobodan Sztojanovicsot, a kecskeméti maffiaper védett tanúját. Szlobó, aki kezdetben maga is a gyanúsítottak között szerepelt, korábban vádalkut kötött a hatóságokkal.

Nagy Eszter Dóra

Így került tanúként, és nem vádlottként a bíróságra. A Bács-Kiskun Megyei Bíróságon zajló perben Radnai Lászlót és tíz társát többek között fegyvercsempészettel, emberölés előkészületével és lőfegyverrel való visszaéléssel vádolják. A védett tanú vallomása során már több meglepő kijelentést tett. Az ügy elsőrendű vádlottját összefüggésbe hozta már az Aranykéz utcai robbantással és a Fenyő-gyilkossággal is. Ezúttal Tasnádi Péterrel hozta kapcsolatba Radnait. Szlobó azt állította, hogy Tasnádi szabadulása után egy étterembe ment, hogy ott találkozzon az elsőrendű vádlottal. Ez az étterem egyébként Radnaié.

Szlobó arról is beszélt, hogy a bűnszervezet száz embert mozgatott. Radnai és három társa érdekeltségi körébe több fővárosi étterem, szórakozóhely és pizzéria, valamint egy csopaki szálló tartozott. Utóbbiban vették át a tanú szerint az első fegyverszállítmányt.

Nagy Eszter Dóra -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!