Hírek

2005.06.21. 00:00

Ellopták Szijjártó Péter laptopját és aktatáskáját

Vasárnap este fél 11 után ellopták Szíjjártó Péter fideszes országgyűlési képviselő táskáját és hordozható számítógépét a képviselő dunakeszi házából.

Körmendi Gábor

A bűncselekmény akkor történt, amikor a honatya éppen hazaért. – Elvitték a laptopomat és az aktatáskámat, de a mellettük heverő két slusszkulcshoz és a párom pénztárcához nem nyúltak – mondta lapunknak a képviselő. Szíjjártó jelenleg a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vagyongyarapodását vizsgáló parlamenti bizottság elnöke is, úgy véli, a lopás politikai indíttatása sem kizárható. – Minősített adatok és  iratok nem voltak a gépben, de az ember munkája során rengeteg anyagot tárol a laptopján – tette hozzá Szíjjártó. Mint megtudtuk, a politikust az utóbbi időben több névtelen levéllel zaklatták és nemrég életveszélyesen megfenyegették, de ennek eddig nem tulajdonított különösebb figyelmet. A honatya a történtek után rendőrségi feljelentést tett. – Hétfő reggel indult a nyomozás. A rendőrség információi szerint sem államtitkot, sem szolgálati titkot nem tartalmazott a számítógép memóriája. A Dunakeszi Rendőrkapitányság ugyanolyan körültekintéssel és precizitással jár el ebben az ügyben, mint bármely más állampolgár sérelmére elkövetett bűncselekmény esetében – tudtuk meg Lukácsi Zsuzsától, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. Szijjátró ezzel szemben azt mondta, ügyét kiemelten kezeli a PMRFK.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!