Hírek

2005.06.13. 00:00

Életbiztosítás köthető a lakáshitelekhez

H. K. J.

[caption id="" align="alignleft" width="132"] Nem minden lakáshitelhez kell
[/caption]Az FHB a lakáshiteleinek és szabad felhasználású jelzáloghiteleinek száz százalékát a kezdetektől életbiztosítással együtt nyújtja – mondta Zádori János, a jelzálogbank marketingvezetője. A hitelfelvevők a teljes futamidőre automatikusan megkapják a biztosítást, így azt nem kell külön megkötniük, ugyanakkor nem is tekinthetnek el tőle. A szolgáltatás díját a 1,5 százalékos kezelési költség tartalmazza, írja a Világgazdaság. Miután a bank csoportos hitelfedezeti életbiztosítást köt, amely kizárólag az ügyfél halála esetén fizet, a biztosítási költség elenyésző – tette hozzá Zádori János.

A Raiffeisen Bank, a HVB Bank és az OTP Bank lakossági hiteleihez köthető életbiztosítás, de nem kötelező. Ez alól kivételt képeznek a kombinált termékek, ahol a biztosítás a konstrukció szerves részét képezi. Az OTP Banknál idén megkötött lakáshitel-szerződések több mint hat százaléka életbiztosítással kombinált lakáshitel.

A CIB Banknál a kihelyezett lakáshitelek alig két százalékához volt szükséges életbiztosítást kötni, itt ugyanis szintén nem kötelező előírás. Ám igény merülhet fel például egy húszéves futamidejű kölcsön esetén, ha az adóstárs a hitel felvételekor 55 éves. A K&H Bank a lakáshitelek több mint ötven százalékát életbiztosítással nyújtja, noha nem kötelező. Népszerűsége annak köszönhető, hogy az ügyfél az életbiztosítás megkötésével több kölcsönt kaphat, mint anélkül. A kockázatosabb ügyfelektől is megkövetelhetik az életbiztosítást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!