Hírek

2005.06.07. 06:31

Egyszerre hat országban vadásznak a gyorshajtókra

Tegnap egyhetes, összehangolt közúti ellenőrzésbe kezdett hat közép-európai ország, köztük Magyarország. A rendőrök elsősorban a gyorshajtást, az ittas vezetést és a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik.

BAMA

Pausz Ferenc alezredes az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője elmondta: hazánkban elsősorban az egy számjegyű – köztük az 1-es, a 3-as, a 4-es – főutakon tartanak majd ellenőrzéseket, de más szakaszokon is találkozhatnak rendőrökkel az autósok. Elsősorban azokra az útvonalakra összpontosítanak, amelyek a közös akcióban részt vevő országok felé vezetnek.

Pausz Ferenc közölte, a biztonsági öv, valamint a gyermekülés előírásszerű használatát, motorosoknál a bukósisak meglétét is ellenőrzik. Hozzátette: az összehangolt  akcióban Ausztria, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia vesz részt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!