Hírek

2005.06.06. 01:44

Diszkó lesz majd az egykori Metró moziból

Jó filmek helyett olcsó napszemüveget lehet manapság kapni a Metró moziban, alkalmi árusoktól. Régóta nem gyújtották meg az utcai kék-zöld díszkivilágítást, évek óta nem áll sor a jegypénztárak előtt. Hamarosan azonban újra emberektől nyüzsög majd a Teréz körúti mozi.

Tóth Tímea

– Márciusban írtuk ki a pályázatot az üzemeltetésre – mondja Suhai Éva, a Budapesti Ingatlanfejlesztési és Hasznosítási Rt. bérbeadási menedzsere. A BIF Rt. januárban vásárolta meg a körúti házat a MÁV-tól, 1,7 milliárd forintért. – Sokan érdeklődtek, de eddig csak öten nyújtottak be pályázatot.

Az öt jelentkező közül mindössze egy hasznosítaná moziként az 1926-ban épült, és akkor a legkorszerűbbek közé tartozó filmszínházat. Van, aki kulturális központot, mások szórakozóhelyet álmodtak a mozigépek és a filmvászon helyére. Hogy ki kapja meg az üzemeltetést, az elsősorban nem a felkínált összegtől függ.

– A legfontosabb szempont, hogy megmaradjon a környék nyugalma – hangsúlyozza a menedzser. – A leendő bérlőnek úgy kell korszerűsítenie az épületet, hogy megoldja a hangszigetelést. Az 1974 óta elhanyagolt épület felújításán túl. Ez jelentős beruházást igényel. Nem valószínű, hogy egy mozi vissza tudná hozni a befektetett tőkét.

Így valószínű, hogy szórakozóhely lesz a moziból. Ami gyorsan nagy hasznot hoz. Döntés a hónap közepén várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!