Hírek

2005.06.09. 00:00

Csúszik a Hadik kávéház erre az évre ígért nyitása

Nehéz fába vágta fejszéjét az újbudai önkormányzat, amikor eldöntötte, hogy újjáéleszti a legendás Hadik kávéházat. Év elején, másfél éves tárgyalás után 280 millió forintért megvásárolták a Bartók Béla út és a Bercsényi utca sarkán lévő épületet. Molnár Gyula polgármester akkor azt ígérte, novembertől egyfajta kulturális központként várja majd a vendégeket Karinthy egykori törzshelye.

T. T.

Az eredetit idéző külső és belső formát képzeltek el: kiállítóteremmel, étteremmel, kávézóval. Ugyanazt azt alkotóteret szeretnék létrehozni a kortárs irodalmároknak, amelyet a Hadik 1921–1934 között Karinthynak, Kosztolányinak és Móricznak jelentett. A nagyszabású terveket azonban hátráltatják az adminisztrációs teendők.

– Az önkormányzat létrehozta a Hadik Kávéház Kft.-t, jelenleg ez a cég a tulajdonosa az épületnek – mondja Domonkos Csaba sajtóreferens. – Most az előkészítő munkát intézik, ez elég hosszadalmas folyamat. Ha azok rendben lesznek, lehet foglalkozni azzal, hogyan újítják fel az épületet, és ki üzemelteti majd a kávéházat. Ezek egyelőre nyitott kérdések. Legkorábban jövő tavaszra várható a régi–új Hadik kávéház megnyitása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!