Hírek

2005.06.04. 00:00

Csupán szóban segítettek a politikusok

Zsidai P.

[caption id="" align="alignleft" width="127"] Szolnoki Andrea ötlete nem vált be
[/caption]Januárban rendkívüli közgyűlésen foglalkoztak a fővárosi képviselők a cunami áldozatainak megsegítéséről. Budapest víztisztítót és ötvenmillió forintos segélyszállítmányt küldött Srí-Lankára. A Fidesz frakcióvezetője, Kupper András itt jelentette be, a képviselőcsoport egységesen csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat akciójához. Minden frakciótag örökbe fogad egy-egy gyereket, havonta háromezer forintot utal a karitatív egyesületnek.

Erre szinte válaszként érkezett az ülést vezető Szolnoki Andrea bejelentése: Demszky Gábor két gyereket fogadott örökbe, így ő hatezer forintot fizet majd havonta. Szolnoki felkérte a képviselőket, hogy a Fideszhez hasonlóan a többi frakció is vállalja ezt az áldozatot. „Ami nem egy olyan nagyon nagy áldozat az olyan tiszteletdíjak mellett, amelyekkel mi rendelkezünk” – tette hozzá. Egyúttal közölte, a hivatal készségesen megszervezi a képviselőknek, hogy a tiszteletdíjukból havonta levonják és átutalják ezt az összeget.

A képviselőknek tetszett a kezdeményezés. A Reggel utánajárt, végül hányan adakoztak. A Fidesz sajtóirodájának nyilvántartása szerint 16 tagjukból 13-an. Két képviselőjük hiányzott, Szálka Miklós pedig már korábban örökbe fogadott egy árvát. A tizenhét tagú SZDSZ-frakcióból csak heten, a legnagyobb, huszonnégy fős szocialista képviselőcsoportból négyen, akiknek a nevét nem árulták el szerkesztőségünknek. Az MDF-től nem sikerült megtudni, csatlakoztak-e a felajánláshoz. A MIÉP-ből pedig senki sem. Ők ugyanis fontosabbnak tartják a Kárpát-medence magyarjainak megsegítését. Tehát a hatvanhét képviselőből összesen huszonnégyen fogadtak örökbe cunami-árvát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!