Hírek

2005.06.15. 05:53

Csak szex és más semmi, Katával

A színházi büfében a színésznő és a dramaturg között miről folyhat a szó? Naná, hogy az egyik férfi kolléga formás fenekéről fecsegnek.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="136"] „Nagyon jó hangulatú a forgatás”
[/caption]– Ennyi! – mondja a rendező, és vége a jelenetnek. Dobó Kata és Schell Judit a fotósok kereszttüzébe kerül. Goda Krisztina elsőfilmes rendező Csak szex és más semmi című filmjét egy hete forgatja. Az egyik főszereplőt, Keresztesi Zsófi színésznőt, Dobó Kata játssza. Ezért tért haza Los Angelesből. Kata három éve olvasta először a forgatókönyvet. A színésznő a filmbéli figura és önmaga közötti hasonlatosságról beszélt.

– Zsófi szexis, tehetséges színésznő, imádja a pasikat, hebrencs – mondja mosolyogva. – Nagyon jó hangulatú a forgatás. Krisztina színészközpontú, karakán, szinte minden megvan előre a fejében – meséli. A Los Angelesben élő Dobó Kata nem csöppent ismeretlen társaságba. Hiszen a főiskolán osztálytársa volt a film férfi főszereplője, Csányi Sándor. A felvételin a harmadik rostavizsgán közös jelenetet adtak elő. Azt szokták mondani, azért vették fel Csányit a főiskolára, mert Kata jó partner volt. És fordítva is mesélik: Kata azért került be, mert Csányi jól játszott mellette.

A színésznőért már reggel öt órakor megérkezett az autó, ami a forgatás helyszínére viszi. Szerencsére a mai utolsó jelenetben nincs szerepe, ezért előbb ér haza, pihenhet. Az elmúlt héten szinte semmire nem volt ideje, vasárnap viszont szabad volt. Húgáékhoz sietett, ahol két hónapos unokahúgát, Lucát babusgatta. Los Angelesben jó néhány dolgot vásárolt a kislánynak.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A filmben Choderlos de Laclos Veszedelmes viszonyok című regényének színpadi változatát próbálják. A márkinő Dobó Kata, a csábító Csányi Sándor, az elcsábított polgárasszony Jordán Adél.
[/caption]– Meglátom a bébicuccokat, és nem tudok nekik ellenállni – árulja el. Kata Pesten is vásárol, most egy farmerral lepte meg magát. Amikor az árakról beszélünk – közben megdicséri a táskámat –, kiderül, hogy a tengerentúlon ezek a cuccok olcsóbbak. – Ha nem forgatna itthon, mivel foglalkozna Los Angelesben? – faggatom. – Színházi bemutatóra készültem, Strindberg Júlia kisasszony című drámájának címszerepére. Sokáig mérlegeltem, mit tegyek, aztán a film mellett döntöttem. Katát párja, Andy Vajna soha nem befolyásolja abban, mit tegyen. – A te döntésed – mondja neki a producer. Persze azért Kata kikéri a véleményét. Mielőtt Pestre jött, Londonban is forgatott a színésznő. – Egészen kicsi epizódszerepet kaptam az Elemi ösztön második részében – szabadkozik –, remélem, nem vágják ki – teszi hozzá. A színésznőre még két filmszerep vár Amerikában, ám erről nem beszél, mert babonás. Az egyiket már elkezdték volna, ám a film fővárosában is akadnak pénzügyi problémák, nem csak Magyarországon.

Azt hallani, hogy Joe Esterhas befejezte forgatókönyvét, amely az 1956-os olimpián játszódik. Azokban a vészterhes napokban a melbourne-i olimpián a magyar pólósok megverték az oroszokat. A film nagy részét Magyarországon forgatják. Faggatom: vajon szerepel majd a filmben? – Remélem! – mosolyog.

Dobó Kata

Budapest, 1974. február 25.

1997: A miniszter félrelép

1998: Ámbár tanár úr

1998: Európa Expressz

2001: Tizenöt perc hínév (amerikai film)

2002: Amerikai rapszódia (amerikai film)

2002: Roolerball (amerikai film)

2003: Helyszínelők (amerikai sorozat)

2003: Detention (amerikai film)

2003: A professzor (amerikai film)

2005: Elemi ösztön 2. (amerikai film)

1997: A miniszter félrelép

1998: Ámbár tanár úr

1998: Európa Expressz

2001: Tizenöt perc hínév (amerikai film)

2002: Amerikai rapszódia (amerikai film)

2002: Roolerball (amerikai film)

2003: Helyszínelők (amerikai sorozat)

2003: Detention (amerikai film)

2003: A professzor (amerikai film)

2005: Elemi ösztön 2. (amerikai film) „Nagyon jó hangulatú a forgatás” A filmben Choderlos de Laclos Veszedelmes viszonyok című regényének színpadi változatát próbálják. A márkinő Dobó Kata, a csábító Csányi Sándor, az elcsábított polgárasszony Jordán Adél. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!