Hírek

2005.07.01. 00:00

Briliánsgyűrűt kapott az orosz államelnök

Írásos nyilatkozatban cáfolta egyes sajtóorgánumok rosszindulatú találgatásait Robert Kraft amerikai iparmágnás. Történt ugyanis, hogy a gyáros, aki a Patriots amerikaifutball klub tulajdonosa is, Szentpéterváron gyémántokkal ékesített aranygyűrűt ajándékozott Putyin elnöknek egy fogadáson.

Csák E.

Ilyen elismerést kaptak a csapat edzői és játékosai, amikor megnyerték a bajnokságot. Gonoszkodó hírlapírók azt állították: az elnök gyorsan zsebre dugta az ékszert, s kisietett a teremből, hogy megcsodálhassa a gáláns ajándékot. A cikkek nyomán egy orosz hivatalos személy közölte: a gyűrűt már leltárba vették az államkincstárnál, vagyis Putyin nem vitte haza a feleségének. Robert Kraft pedig nyilatkozatában kifejtette: tisztelete és nagyrabecsülése jeléül adta az ajándékot Oroszország elnökének. Büszke arra, hogy az ékszer bekerül a külföldi ajándékok gyűjteményébe. Egyébként döntésében az is szerepet játszott, hogy ősei ebből az országból vándoroltak ki Amerikába. Kraft 1994-ben 200 millió dollárért vásárolta meg a Patriots klubot. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!