Hírek

2005.06.27. 06:05

Botrány botrány hátán a szlovákiai oktatásban is

Alig simultak el az érettségi botrány hullámai, s most újabb, ezúttal felvételi botrány borzolja a kedélyeket Szlovákiában. Az elmúlt évek egyik legfurcsább és legrafináltabban elkövetett csalássorozatára a korrupciós hivatal és a belügyminisztérium belső ellenőrzési osztálya derített fényt. A banda egyik tagja a közjogi méltóságok védelmével megbízott testület tagja volt.

BAMA

A csoport a vezeték nélküli kommunikáció lehetőségeit kihasználva, jó pénzért segített a pozsonyi Komensky Egyetem jogi karára felvételizőknek. Állítólag működésük két éve alatt 4 millió koronás, mintegy 25 millió forintos bevételre tettek szert. Vlagyimir Palko szlovák belügyminiszter nem részletezte, hogy a csoport hogyan biztosította a kommunikáció műszaki hátterét, azt azonban elmondta, hogy az adó-vevő berendezés az egyetem körül cirkáló autóban volt, erősítővel a táskájában pedig a felvételi ideje alatt a banda harmadik tagja sétált az egyetem épületében. A felvételiző kapcsolatban volt azzal a személlyel, aki kikereste számára a tesztkérdésekre a helyes válaszokat. A kiszabható börtönbüntetés egy és öt év között váltakozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!