Hírek

2005.06.22. 00:00

Bizonytalanság a Praktiker barkácslánc jövője körül

A magyar vásárlókat ugyan valószínűleg hidegen hagyja, ki a tulajdonosa kedvenc áruházának, ám szakértők szerint bizonyosan nem kedvez egyetlen cégnek sem a jövőbeni birtoklás körüli zavar.

Bak M.

A Praktiker barkácslánc tulajdonosa, a német Metro-csoport igazgatósági elnöke váratlanul bejelentette a Handelsblattban: lehetséges, hogy eladják a Praktikert, netán tőzsdére viszik, esetleg marad minden a régiben. Hans-Joachim Körber szavai bombaként robbantak, német forrásból származó információ szerint a Praktiker kinti vezetése is az újságból értesült az elképzelésekről. A történtek azért is felettébb furcsák, mert a Metro tőzsdei cég, s a részvényesek nem szeretik az efféle megnyilatkozásokat. A Metro-csoport idei első negyedévi bevétele 13,4 milliárd euró (3350 milliárd forint) volt – a Praktiker AG egész tavalyi forgalma 2,95 milliárd euró (737 milliárd forint). A magyarországi Praktiker tavalyi árbevétele 44 milliárd forintra nőtt. Tizenöt áruházat működtetnek nálunk. Nemrégiben bejelentett tervük az, hogy meglévő egységeit bővíti, a következő boltot jövőre nyitja meg. A Praktiker itteni érdekeltségében nem kívánnak nyilatkozni.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!