Hírek

2005.06.09. 07:00

Bánfi János kerülhet a BLSZ elnöki székébe

Jövő hétfőn új elnököt választ a Budapesti Labdarúgó Szövetség. A jelöltek egyike a volt válogatott labdarúgó Bánfi János (a másik induló Fa Sándor), akit egy, a budapesti amatőr szövetségben dolgozó csoport kért fel, ötleteik, terveik megvalósítására.

H. Á.

Bánfi a Reggelnek nyilatkozva elmondta, két héttel ezelőtt még maga sem gondolta volna, hogy a BLSZ elnöki posztjára fog pályázni. Akkor azonban megkereste a fent említett csoport, ismertették vele programjukat, majd közösen úgy döntöttek, ez egy vállalható terv, amivel érdemes ringbe szállni.

– Szeretném leszögezni, hogy engem a poszt megszerzésében semmilyen személyes ambíció nem vezérel – mondta Bánfi. Azt szeretnénk, ha a BLSZ-nek lenne egy kényelmes kabátja, ami az elnökség. Mivel ez egy gazdasági társaság, ahol pénzek mozognak, ide egy menedzser szemléletű vezető kell. Végiggondoltam, hogy ha én egy ilyen „cégben” vállalnék szerepet, mit hogyan csinálnék. Fontos, hogy a csapatok befizetéseit a lehető legnagyobb mértékben tudjuk az ő hasznukra fordítani, és javítani tudjuk a szolgáltatások minőségét. A BLSZ-nek szerepet kell vállalnia a rasszizmus elleni harcban, és szeretnénk kapcsolatot teremteni a vidéki városok szövetségeivel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!