Hírek

2005.06.15. 00:00

A nagyi üdülési csekket rendel az interneten

Árpási Zoltán

Bajban vannak a nyaralni készülő nyugdíjasok. Ha üdülési csekket akarnak igényelni, az ehhez szükséges adatlaphoz csak internet útján juthatnak hozzá. Az egyébként jól kitalált üdültetési rendszert szervező Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány szerint ez a legrugalmasabb igénylési módszer.Elképzelem, amint a nagyi leül a számítógéphez, bepötyögi a magas szervezet internetcímét, hogy letölthesse onnan az adatlapot. Amit aztán kitöltve szintén ezen az úton vissza is juttat az alapítványhoz. Mindezt persze akkor, ha a nagyinak meg tatának van számítógépe, s azon internet-hozzáférés. Ha nem, akkor ballagjanak el az unokához, menjenek el az egyházakhoz, az országban működő 200 szakszervezet vagy 400 civil szervezet valamelyikéhez, köztük nyugdíjasszervezetekhez, családsegítő egyesületekhez, esetleg keressék fel a teleházat. Valahol biztosan segítenek nekik.

Édes hazánkban a háztartások 14 százaléka rendelkezik internetelérhetőséggel. Iszonyúan alacsony a szám. Egy minap megjelent elemzés szerint az EU-tagországok között e tekintetben sereghajtók vagyunk. Az unión kívüli szomszédok közül pedig még a porig bombázott Szerbia is megelőz bennünket. Dicsérendő törekvés tehát, ha életünk természetes részévé akarja tenni bárki is az internethasználatot. De nem biztos, hogy a nagyival meg a tatával kell kezdeni. Az üdülési csekkek igénylésének ki lehetne találni egyszerűbb, nyugdíjasokra szabott módját is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!