Hírek

2005.06.11. 06:51

A Liverpool mégis indulhat a Bajnokok Ligájában

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="117"] Rafa Benitez, a liverpooli sikeredző
[/caption]Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) tegnapi döntése szerint a Bajnokok Ligája-győztes FC Liverpool ötödik angol csapatként indulhat a sorozat következő, 2005/06-os idényében. A döntés érdekessége, hogy a kupagyőzelem utáni napokban az európai szövetség határozottan kijelentette, hogy nincs kivétel, a szabály, az szabály. Az UEFA ezzel együtt szabályt is módosított, a következő szezontól ugyanis a címvédőnek biztos helye lesz a legrangosabb európai kupasorozatban.

A Liverpoolt ennek ellenére a leggyengébb szigetországi csapatként kezelik, vagyis már a selejtezők első fordulójában be kell kapcsolódnia a küzdelmekbe. Ez azt jelenti, hogy július 12-én vagy 13-án kell először pályára lépnie. A főtáblára kerüléshez három kört kell túlélnie a csapatnak. Érdekesség, hogy a magyar bajnok Debrecen a második fordulóban kezd. A Liverpool május 25-én Isztambulban hódította el a trófeát. A szünetben az olasz AC Milan már 3-0-ra vezetett, ám az angolok a második félidőben alig hat perc alatt egyenlíteni tudtak, végül pedig büntetőkkel nyertek. AZ UEFA szabálya szerint eddig nem járt automatikus hely a címvédőnek. Ráadásul az angol szövetség korábban úgy döntött, a Premier League első négy helyezettje indulhat a következő kiírásban, a Liverpool pedig ötödik lett a bajnokságban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!