Hírek

2005.06.25. 10:49

A Karinthy-gyűrű ura idén Tóth Tibor

Karinthy Frigyes születésnapján, június 25-én a Magyar Rádió elnöksége 1975 óta Karinthy-gyűrűvel díjazza a kabaréműsorok kiemelkedő alkotóját.

Váczy András

Az első díjazott Marton Frigyes, a tavalyi Litkai Gergely volt. A hosszú sorból egy kis ízelítő: Hofi Géza, Moldova György, Karinthy Ferenc, Nagy Bandó András, Markos György, Nádas György, Kern András, Fábry Sándor, Gálvölgyi János, Sándor György... Az idei gyűrűst, Tóth Tibort (41) Farkasházy Tivadar úgy vezette be, mint a legszellemesebb dialógusírót. Szakmai kapcsolatukra utalva megjegyezte: tíz éve ismeri ugyan, de három szónál többet nem váltottak egymással. Tóth Tibor ezek szerint nem a szavak embere.

Fábry Sándor az ünnepi alkalom hatására bölcseleti fejtegetésbe kezdett: – A tehetség igencsak furcsa adottsága a teremtésnek. Vannak köztünk profik, akik mindig teljesítenek. Tibi csak akkor ír, ha benne az ötlet megérett. Hét éve együtt dolgozunk. Meg szoktam kérdezni, mi van az ötletfüzetében, és ha azt válaszolja, hogy semmi, alázatosan tudomásul veszem. Mert máskor teleírja... Ütősökkel!

Ha két nagyágyú mutat be kevésbé ismert kollégát, az ember gyanakszik. Legjobb, ha az érintett maga vall önmagáról. Tessék: – Nem vagyok ismert, eddig nem zavart, de most már igen. Mert nem tudom népszerűsíteni a Rádiókabarét, hiszen nincs hírértékem. Talántán, ha összejönnék Nagy Ő Anikóval. Persze, szándékaim tisztességesek, kizárólag az ismertségem növelése céljából... Egyszer Csisztu Zsuzsa mögött álltam egy bankautomatánál. De ennél tovább nem fejlődött a kapcsolatunk. Kíváncsi lennék, a bulvársajtó mit tudna kihozni ebből az alapanyagból – teszi hozzá a díjazott. – Állítólag kicsit hasonlítok Szörényi Leventére. Öltözködésben Britney Spearsszel vagyok rokonságban, mindketten elmegyünk a végsőkig: ő letolja a nadrágját, ameddig csak lehet, én pedig felhúzom.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!