Hírek

2005.06.29. 00:00

A Futás éve tavasszal óriási sikert aratott

BAMA

A Budapest Sportiroda (BSI) idén három rendezvényének is  huszadik születésnapját ünnepli. Ebből az alkalomból az idei esztendőt a Futás évének kiáltották ki. És ez nem csak pusztába kiáltott szó, ugyanis a BSI tizenkilenc eddigi tavaszi rendezvényén 42 ezer sportember húzott futócipőt. A legnépszerűbb a húszéves Vivi-citta volt, amin idén rekordszámú, 9500 futó állt rajthoz. Az iroda arról is gondoskodott, hogy a futás éve országos esemény legyen, ennek jegyében Győrtől Miskolcig voltak versenyek. A hazai futóélet két különleges színfoltja a kékestetői csúcsfutás, illetve a tavaszi idényzáró Délibáb futás július 2-án.

Hasonlóan tartalmas lesz az őszi szezon is. Az idényt a 20. Nike Félmaraton nyitja szeptember 4-én. Idén is lesz K&H éjszakai futás, szeptember 10-én este kilenc órakor a Roosevelt téren, tűzijáték fényénél lesz a rajt. A futás napját a 20. Plusz Budapest Nemzetközi Maratonnal ünneplik, október 2-án. A futóévet egy kétnapos siófoki futófesztivál zárja, november 20–21-én, a Balaton Maraton.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!