Hírek

2005.06.13. 00:00

A főváros nem ismeri a Gergely-naptárt?

Gyulay Zoltán

Szombattól nem állnak meg a metrószerelvények a Batthyány téren. A Moszkva térről autóbuszok szállítják vissza azokat az utasokat, akiknek ott kell átszállniuk. Egyébként is: általános felfordulás várható Budapesten. A szokásos nyári zűrzavar csöppet sem okoz meglepetést, hiszen állítólag azért intézik ilyenkor a „totális támadást” a magyar főváros ellen, mert sok lakója elhagyja nyaralás címén, a sokévi átlagnak megfelelően az időjárás is ekkor a legkedvezőbb – bár ez egyre inkább vitatható –, meg egyébként is: valamikor csak meg kell csinálni. Igen, valamikor. De éppen most?

Csak három napot kellett volna a Batthyány térrel várni. Nem többet, nem kevesebbet. Eddig tart ugyanis az idei tanév. És most három napra megszűnik a közvetlen csatlakozás a metró és a HÉV között. Egy kőbányai nebulónak például legalább húsz perccel hosszabbodik meg az utazási ideje Óbudára. A gyerekek életéből ennyit lop el a főváros. Nem szokatlan az építkezések csúszása amúgy sem: a Budaörsi úton már egy hete le kellett volna zárni a felüljáró egy-egy sávját. Aki teheti, azóta elkerüli. Szép lassan vissza is szokik, aztán majd jöhet a meglepetés…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!