Hírek

2005.06.13. 06:45

A férfi párbajtőrözőknél igazán magas volt a nívó

Az országos vívóbajnokság érdekessége volt, hogy a tavalyi győztesek közül senki nem tudta megvédeni címét.

Takács Gábor

Ami a részleteket illeti, női kardban hatodszor lett bajnok Nagy Orsolya, férfitőrben Juhász Attila nyert. Női tőrben Varga Gabriella legyőzte az olimpiai negyedik Mohamed Aidát, ám  Varga Katalin lett a bajnok. A férfi párbajtőrözők versenye hozta a legszínvonalasabb küzdelmet. Az athéni olimpián csapatban ezüstöt nyert válogatottunk két tagja vívta a döntőt, Kovács Iván 15:13-ra nyert Imre Géza ellen. Női párbajtőrben a kétszeres olimpiai bajnok Nagy Tímea és Mincza Ildikó távollétében Révész Júlia nyakába akasztották az aranyérmet. Férfikardban kiemelkedett az athéni ezüstérmes Nemcsik Zsolt, ötödször lett bajnok. Férfi párbajtőrben és kardban csapatban a BHSE volt a legjobb.

Szabó Bence szövetségi kapitány ma tesz javaslatot arra, kik lépnek pástra magyar színekben Zalaegerszegen a június 27-én kezdődő Európa-bajnokságon. Azt már tudni lehet, hogy női párbajtőrben az újdonsült bajnok Révész Julianna mellett az ezüstérmes Tóth Hajnalka, valamint Hormay Adrien és Szász Emese alkotja a magyar csapatot. Egyéniben Kiskapusi Dóra is pástra lép. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!