Hírek

2005.06.24. 00:00

A börtönből is irányította a vádlott a behajtásokat

A Kecskeméten folyó maffiaper tárgyalásán tegnap felolvasták azokat a lefoglalt leveleket, amelyek szerint a letartóztatásban lévő ötödrendű vádlott még a börtönből is megpróbálta irányítani a pénzszerző akciókat.

BAMA

A Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó büntetőperben Radnai Lászlót és tíz társát emberölés előkészületével, fegyvercsempészettel és lőfegyverrel történt visszaéléssel vádolják. A harmadik napja tartó meghallgatáson felolvasták azokat a leveleket, melyeket M. Richárd ötödrendű vádlott küldött a védett tanúnak. A védett tanú M. Richárd letartóztatásáig testőrként dolgozott mellette. Miután M. Richárdot letartóztatták, a védett tanú továbbra is kapta a havi fizetést, amely 170 ezer forint volt. Ekkor már M. Richárd barátnője adta a fizetést. A levelekből kiderül: a letartóztatásban lévő gyanúsított utasításokat adott, hogy kitől kell behajtani a különböző, korábbi üzletekből még járó tartozásokat.

A levelekben behajtásokról, különböző pénzszerzési akciókról írt a gyanúsított, amelyek esetenként 5-10 millió forintos ügyletek voltak. Korábbi vallomásában a tanú beszámolt arról: megpróbálták elintézni, hogy az ügy elkerüljön Kecskemétről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!