Hírek

2005.04.27. 06:27

Tragédiát jósolt a látnok

Lassan négy hete keresik Rózsa Sándort (39). A szabadszállási vállalkozó tojástelepén megállt egy sötét kocsi, Rózsa beült a járműbe és azóta semmit sem tudni róla.

Nagy Eszter Dóra

A rendőröknek sem tudtam megmondani, milyen autó volt. Csak azt, hogy sötét – mondja lapunknak Tóth István (55), a telep őre. Pista bácsi, ahogy az ottaniak nevezik, az utolsó volt, aki beszélt Rózsa Sándorral. Március 31-én történt mindez, azóta senki sem látta.

Élettársa, Chrol Gabriella (31) szerint azelőtt sosem tett ilyet Rózsa. Mindig hazatelefonált, ha közbejött valami. Gabriellának kellett volna a telepre mennie a férfiért, ám azt beszélték, majd jelentkezik Rózsa. A férfi azonban nem hívta élettársát. Gabriella megpróbálta telefonon elérni Rózsát, ám mindkét mobiltelefonja ki volt kapcsolva. Hajnalban a nő felkereste Rózsa feleségét. Rózsa Sándorné (42) és férje néhány hónapja költözött szét, ám nem váltak el, és a tojástelepet közösen irányították. Rózsáné ekkor tudta meg, hogy férjének nyoma veszett.

A két nő később egymástól függetlenül indult el a rendőrségre. Egyikük sem meri megsaccolni, mi történhetett. A férfi felesége szerint üzleti vitában, haragban senkivel nem állt a férje. Az élettárs elképzelhetetlennek tartja, hogy Rózsa a saját elhatározásából tűnt el a szemük elől. A férfi a tojások mellett leselejtezett katonai aggregátorokkal is kereskedett. Ebbe az üzletbe egyik nőt sem vonta be.

A két asszony könnyes szemmel reménykedik, de mindketten végzetes tragédiára gyanakodnak. Gabriella látnokhoz is fordult. Ő azt jósolta, a férfit több ütés érte, amely az életébe került. Nem akarták megölni, de
a bántalmazás így sült el. Felajánlotta Gabriellának, hogy megkeresik a holttestet, ám a nő még reménykedik, bízik abban, hogy a férfi élve kerül elő.

Eltűnése előtt fél órát beszélt valakivel telefonon

Palotai Gábor, a kunszentmiklósi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője szerint több nyomon is elindultak. Érdekesség, hogy az eltűnés előtt Rózsa fél órán át beszélt valakivel telefonon. Ráadásul jelentős készpénz lapult a zsebében és az iratai is nála voltak. A férfi 179 centiméter magas, 105 kilogramm, rövid, barna haja van és bajuszt visel. Különös ismertetőjele, hogy jobb kezének mutatóujján az utolsó ujjperc nem görbül. Fején hátul vízszintes heg látható. Ráadásul egyszer egy kutya megharapta, ennek nyomát is viseli a testén.

Titokzatos hívást kapott Rózsa élettársa is

Rózsa eltűnése után egy nappal az élettársat egy budapesti nyilvános telefonfülkéből hívták fel a mobiltelefonján. A titokzatos férfi azt mondta Gabriellának, hogy Rózsa hollétéről az egyik volt üzlettársnál érdemes érdeklődni. Ezt a két nő meg is tette, ám kiderült: a férfinak és a volt üzleti partnernek nem volt elszámolási vitája.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!