Hírek

2005.04.19. 00:00

Tasnádi Péter naponta győz

Tasnádinak naponta van sikerélménye az előzetesben. Rendszeresen legyőzi bikózásban Farkas Péter olimpiai bajnokot. Állítólag a vádalkunak köszönhetően újabb gyanúsítások várnak Tasnádira.

Szemán László

Eddig nyolc bűncselekmény elkövetésével gyanúsította meg a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Tasnádi Pétert. Legutóbb három hete zsarolással, közveszéllyel való fenyegetéssel és sikasztással. Úgy tudjuk, hogy egy állítólagos vádalkunak köszönhetően hamarosan újabb gyanúsításokat közölnek vele. Ezekről a bűncselekményekről vélhetően ugyanaz az egykori sportoló beszélt, mint a korábbiakról. Ő egyébként Tasnádi bizalmi embere volt, és terhelő vallomása után szabadlábra került az előzetesből.

Az NNI ugyanazt a taktikát alkalmazta vele szemben, mint a kecskeméti fegyvercsempészeti ügyben. Egy nem teljesen tiszta előéletű gyanúsítottal kötöttek „üzletet”. A gond csak az, hogy a Tasnádira valló tanút szabadlábra kerülése óta többen is feljelentették. Mondván, rendőri kapcsolataira hivatkozik a budapesti éjszakában. Ha ez valóban így történt, várható, hogy ismét a rács mögött találja magát, hiszen az alku erre a viselkedésre nem vonatkozott.

Mindeközben Tasnádi Péter a nagy mennyiségű kábítószer termelésének alapos gyanújával letartóztatott olimpiai birkózóbajnok, Farkas Péterrel múlatja egy cellában az időt. Farkas nagy tisztelettel viselkedik a neves vállalkozóval szemben. Naponta birkóznak a cellában, és Tasnádi naponta legyőzi Farkast. Utóbbi el is ismerte, hogy „nem is tudta, hogy ennyire tehetséges sportoló” Tasnádi.

Újabb három hónap előzetes Farkasnak

A bíróság három hónappal meghosszabbította Farkas Péter előzetes letartóztatását. A nyomozók azt vizsgálják, hogy ő és társai kiknek, milyen hálózaton keresztül értékesítették a saját maguk termelte nagy mennyiségű marihuánát. A gyanú szerint egyre több indiai kendert neveltek egy XVII. kerületi családi ház melléképületében. A hatóságoknak feltűnt, hogy egyik hónapról a másikra hirtelen megemelkedett az ingatlan energiafogyasztása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!