Hírek

2005.04.02. 07:59

Nem lettek olimpiai bajnokok Annusék

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pénteki határozatában elutasította az athéni olimpián aranyérmétől megfoszott két magyar atléta, Annus Adrián és Fazekas Róbert keresetét.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="256"] Annus Adriánnak nem volt oka arra, hogy ne jelenjen meg az utólagos doppingvizsgálaton
[/caption]A határozat indoklása szerint Annusnak nem volt elfogadható oka arra, hogy ne jelenjen meg a bucsúi határállomáson az utólagos doppingvizsgálatra. Fazekas esetében szintén azt állapították meg, hogy indokolatlanul adott az előírtnál kevesebb mintát (75 helyett 25 ml-t). A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a kalapácsvető Annust az utólagos ellenőrzés megtagadása, míg a diszkoszvető Fazekast elégtelen mintaadás miatt fosztotta meg aranyérmétől. A Magyar Atlétikai Szövetség előbb két-két évre eltiltotta őket, majd Annust felmentette, Fazekas büntetését pedig a felére csökkentette.

El kell fogadni a döntést

Schmitt Pál (a MOB elnöke): A Sportdöntőbíróság határozata végleges, minden érintettnek el kell fogadnia. A doppingellenes küzdelem csak összefogással lehet hatásosabb. Olyan jogszabályra lenne szükség, amely lehetővé teszi a doppingvétségek felderítését és az elkövetők felelősségre vonását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!